Synonymer till offert
- anbud, erbjudande, prospekt, kostnadsförslag, prisuppgift, prisidé, offertförfrågan
Wikipedia information om Webbyrå
Webbyrå En webbyrå är en typ av reklambyrå som är specialiserad på kommunikation genom digitala kanaler, särskilt Internet. En webbyrå kan antingen vara produktionsorienterad och fungera som underkonsult till en reklambyrå, eller vara en helhetsleverantör som erbjuder strategisk planering och själv har alla behövda kompetenser inom företaget.
Webbyråer arbetar ofta i projektform och ett uppdrag kan involvera yrkesgrupper som projektledare, produktionsledare, Creative Director (CD), Art Director (AD), AD-assistent/webbdesigner, copywriter, experter på människa-datorinteraktion, Motion Designer/animatör, serverprogrammerare, HTML-programmerare och Flashprogrammerare. En webbyrå kan vara mer eller mindre inriktad på teknisk implementering, liksom mer eller mindre inriktad på utformning av koncept, kommunikation, form, animation och gränssnitt. I större projekt är därför ibland flera specialistbyråer och/eller frilansare inblandade för att kunna leverera en heltäckande lösning.
En del webbyråer tar ett större grepp om sina kunders internetnärvaro och erbjuder strategisk konsultation, marknadsföringstjänster och copy. Dessa kallas även digitalbyråer. Digitalbyråer kombinerar strategiska insikter från reklambyråer med webbyråernas kunskap om digital marknadsföring och teknik.
Uppdragen kan handla om att skapa webbplatser för företag såväl som för kortlivade kampanjer, intranätportaler,
annonser, nyhetsbrev via e-postmeddelanden, gränssnittsdesign inklusive användbarhetsstudier för applikationer som bokningssystem och e-handel samt webbanalys.
Kostnaden för att anlita en webbyrå för att skapa en webbplats kan variera kraftigt. Det beror bland annat på storleken på projektet, det kan kosta mellan 3000 till 100000kr.
Under den så kallade IT-bubblan 1999-2001 fanns det hundratals webbyråer enbart inom Stockholmsområdet. Bland de mest kända återfanns Icon Medialab, Clockwork, Spray.se och Framfab vilka alla börsnoterades.
Wikipedia information om Lur
Lur Lur eller bronslur är ett blåsinstrument från bronsåldern. Det är ett stort trumpetliknande blåsinstrument av gjuten brons, med röret starkt svängt och ljudöppningen omgiven av en rund skiva med punsade ornament.
Luren har ett nordiskt ursprung och består av ett bronsrör som är S-formsvängt i två plan och gjutet i sektioner med cire perdue-teknik. Munstycket, som är fast, liknar trombonens eller ibland valthornets. Luren kan endast återge naturtoner och har en kraftfull klang. Tonen är mjuk men stark. Man kan åstadkomma omkring 8–9 toner.
De är de största gjutna arbeten som man känner från bronsåldern. Lurarna göts i flera leder, som hopfogades på olika sätt. En lur i Köpenhamns nationalmuseum mäter 2,38 m i längd. Tjockleken i lurarnas gods är 1-1,5 mm. En fullständig bronslur väger cirka 3 kg.
Bronslurar finns avbildade på hällristningar, av vilka de mest kända finns i Hällristningsområdet i Tanum.
Man har hittills funnit 60 bronslurar, varav 37 i Danmark, 13 i Sverige, fem i Tyskland, fyra i Norge och en i Lettland. De flesta av dessa har hittats som mossfynd. Ofta har lurarna påträffats parvis (21 par), stämda i samma tonart och motsatt krumböjning likt ett par kohorn. De spelades med all sannolikhet parvis. Detta har tolkas som att lurarna har använts i kultutövning. Ungefär 15 st funna bronslurar går det fortfarande att få ljud ur.
Namnet används även som kortform för instrumentet näverlur som dock har annan konstruktion.