Synonymer till offert
- anbud, erbjudande, prospekt, kostnadsförslag, prisuppgift, prisidé, offertförfrågan
Wikipedia information om Webbyrå
Webbyrå En webbyrå är en typ av reklambyrå som är specialiserad på kommunikation genom digitala kanaler, särskilt Internet. En webbyrå kan antingen vara produktionsorienterad och fungera som underkonsult till en reklambyrå, eller vara en helhetsleverantör som erbjuder strategisk planering och själv har alla behövda kompetenser inom företaget.
Webbyråer arbetar ofta i projektform och ett uppdrag kan involvera yrkesgrupper som projektledare, produktionsledare, Creative Director (CD), Art Director (AD), AD-assistent/webbdesigner, copywriter, experter på människa-datorinteraktion, Motion Designer/animatör, serverprogrammerare, HTML-programmerare och Flashprogrammerare. En webbyrå kan vara mer eller mindre inriktad på teknisk implementering, liksom mer eller mindre inriktad på utformning av koncept, kommunikation, form, animation och gränssnitt. I större projekt är därför ibland flera specialistbyråer och/eller frilansare inblandade för att kunna leverera en heltäckande lösning.
En del webbyråer tar ett större grepp om sina kunders internetnärvaro och erbjuder strategisk konsultation, marknadsföringstjänster och copy. Dessa kallas även digitalbyråer. Digitalbyråer kombinerar strategiska insikter från reklambyråer med webbyråernas kunskap om digital marknadsföring och teknik.
Uppdragen kan handla om att skapa webbplatser för företag såväl som för kortlivade kampanjer, intranätportaler,
annonser, nyhetsbrev via e-postmeddelanden, gränssnittsdesign inklusive användbarhetsstudier för applikationer som bokningssystem och e-handel samt webbanalys.
Kostnaden för att anlita en webbyrå för att skapa en webbplats kan variera kraftigt. Det beror bland annat på storleken på projektet, det kan kosta mellan 3000 till 100000kr.
Under den så kallade IT-bubblan 1999-2001 fanns det hundratals webbyråer enbart inom Stockholmsområdet. Bland de mest kända återfanns Icon Medialab, Clockwork, Spray.se och Framfab vilka alla börsnoterades.
Wikipedia information om Elverum
Elverum Elverum är en tätort och stad i Norge och centralort i Elverums kommun, Innlandet fylke.
Elverum blev stad (fick norsk "bystatus") efter ett kommunalt beslut 1996. Staden kallas också ofta Porten till Østerdalen, dalen runt älven Glomma, som sträcker sig cirka 30 mil norrut genom fylket. En person från Elverum kallas oftast "elverumsing".
Staden Elverum delas in i två delar, Leiret öster om älven och Vestad väster om älven. Stadsdelarna binds ihop av tre broar, Glombrua och hängbron Nybrua (1936) samt Gamlebrua som är gång- och cykelväg. Det finns även två gångbroar via Prestøya mellan Norsk skogmuseum (före detta Norsk skogbruksmuseum) på östsidan och Glomdalsmuseet på västsidan. Leiret är den största delen med flest invånare och affärer.
Elverum har ett kompakt centrum. Det finns köpcentra i norra och södra ändan med handelsgatan Storgata däremellan. Här finns flera grundskolor samt Elverum videregående skole, Elverum folkehøgskule och Høgskolen i Hedmark. Dagstidningen Østlendingen ges ut sex dagar i veckan, sedan 1901. Heradsbygd, Jømna, Sørskogbygda och Hernes är de största bygderna i kommunen. Håberget är kommunens östligaste bosättning.
1976 utbröt en stor skogsbrand på Starmoen strax öster om Leiret. Detta området har sedan byggts ut till Starmoen Fritidspark med bland annat flygplats, travbana, motorsportbanor och en 18-håls golfbana (par 72) av internationell standard.
I övrigt är Elverum bland annat känt för att kung Haakon VII gav sitt berömda "NEJ" där till den tyska ockupationsmaktens sändebud den 9 april 1940. En bautasten till minne av detta har rests vid Elverum folkehøgskule där det skedde. På Midtskogen, väster om Elverum, finns en minnessten för slaget vid Midtskogen den 10 april 1940. I sin jakt på kung och regering bombade tyskarna Elverum sönder och samman den 11 april 1940. En del av centrumbebyggelsen ersattes tillfälligt av baracker, varav den sista användes som delikatessbutik till långt in på 1970-talet. Den återfinns nu på Glomdalsmuseet.
Första veckan i mars arrangeras varje år marknaden Grundsetmart'n. Den har sedan länge dragit folk från stora delar av Norge och Sverige.
I början på augusti varje år arrangeras numera Elverumsdagene - en liknande tillställning fast under den varmare årstiden som även inkluderar bland annat De nordiske jakt- og fiskedager på Norsk skogmuseum och Festspillene i Elverum.